MyModel Network

In de aandacht

Dit is een video clip van een van onze geverifieerde leden

fotograafMichel Wydooghe




Speel de video af en klik dan meteen op het symbool om de clip op volledig scherm te zien.

MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

Genoodzaakte veiligheidsmaatregel met effect op communicatie

Gepubliceerd op 11 april 2017

Hier volgt een belangrijke aankondiging.

Naar aanleiding van een incident waarbij MyModel de conclusie trekt dat er ernstig bedrog is gepleegd, trekt MyModel aan de alarmbel.

De druppel die de emmer doet overlopen is thans te vinden op deze locatie : http://www.mymodel.nl/nepprofiel/1843 .  Wie met deze persoon contact heeft gehad is wellicht bedrogen geweest en kan hier best over geïnformeerd zijn.  De persoon achter dit profiel doet zich voor als Carolien Heerkens en besmeurt in zijn/haar communicatie de goede reputatie van Heerkens Fotografie.  De zaakvoerder van Heerkens Fotografie bevestigt dat die Carolien ongekend is en dus zeker niet werkt voor Heerkens Fotografie.  De bedoelingen van deze bedrieger is voer voor de verbeelding.  Op z'n minst kunnen we zo'n praktijk gevaarlijk noemen.

De maat is vol en MyModel neemt onverbiddelijk actie om de kansen van rotte appels zoals genoemd profiel te ontnemen.

De oude situatie

Tot en met 16 november 2016 was de MyModel volledig gratis voor iedereen en was er nauwelijks controle op wie inschreef.  Deze gratis toegang had wel de keerzijde dat iedereen op z'n hoede moest zijn in de communicatie : er waren teveel nepprofielen die andere bedoelingen hadden dan waar de site voor dient. Vanaf 17 november werd daarom een verstrenging toegepast voor alle nieuwe leden.  Het werd voor nieuwe inschrijvers niet meer mogelijk om zomaar met iedereen te communiceren zonder minimale identiteitscontrole : hetzij via betaling, hetzij via identiteitskaartvertoning.  Oudere profielen kregen echter de gunst om op de site gratis te blijven communiceren.  Dit leek achteraf bekeken een slechte keuze te zijn want onder de oude profielen vlogen nog regelmatig nepprofielen of frauderende profielen tegen de lamp.  Meestal vielen ze snel door de mand maar sommigen spelen het mogelijks handig en kunnen tot op vandaag onder de radar gebleven zijn.

Aanpassing in de communicatie

MyModel wil niet nog eens een frauduleuze praktijk ontdekken onder de nog ongeveer 1.400 ongeverifieerde leden en trekt daarom de lijn verder door de verificatieverplichting op te leggen aan alle profielen, dus ook deze die al lang lid waren vóór 17 november 2016.  De laatste geste die wij nog in kleine mate en eenmalig hebben toegepast is om de oude profielen die duidelijk een eigen website hebben die met fotografie te maken heeft nog gratis te laten communiceren.  Deze laatste gunst is eenmalig en niet meer voor herhaling vatbaar.  Wie op dit ogenblik niet kan communiceren, zal de site regels moeten volgen zoals die voor iedereen zijn. Modellen kunnen wel steeds antwoorden op vragen van andere leden (zonder nodig abonnement of verificatielabel).

Wij adviseren nog steeds om bij voorkeur te communiceren met leden met een verificatielabel en met grootse voorzichtigheid om te springen met profielen zonder verificatielabel.  MyModel beweert noch dat profielen zonder verificiatielabel onbetrouwbaar zijn, noch dat profielen met verificatielabel volledig betrouwbaar zijn.  Een verificatielabel geeft aan dat er inzage is geweest in de identiteit van de persoon achter het profiel, hetzij door vertoon van identiteitskaart, of hetzij door koppeling met de betalingsgegevens (via Paypal).  Verder gaat deze controle niet.

Hoe geraak je aan een verificatielabel ?

In de algemene instellingen van je profiel kan je die info vinden.  Fotografen kunnen die bekomen door middel van een abonnement.  Modellen kunnen eventueel voor het gratis alternatief kiezen door vertoon van hun identiteitskaart die voor eenmalig doeleinde wordt nagekeken.  Uiteraard moet er overeenstemming zijn met je profiel, anders kan het verificatielabel geweigerd worden.