MyModel Network

In de aandacht

Deze foto kreeg vandaag een 'Vind-ik-mooi' klik
van ThRill Photography
Mooi!      (21 stemmen)

fotograaf : ThRill Photography
Fotocommentaar : Model: Lilith Etch
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

Kleine wijzigingen. Standaard beveiligde verbinding en leesstatus bij priveberichten

Gepubliceerd op 24 april 2017

Beveiligde verbinding met certificaat op ons webadres

Het zal niemand ontgaan zijn want er staat "Overschakelen naar onze beveiligde verbinding", of je werkt er reeds op.  Een beveiligde verbinding betekent dat er een certificaat gekoppeld werd aan onze website en dat het internet adres nu met https:// begint (voorheen gewoon http://).

Het is niet dat onze site voorheen onveilig was.  Het blijft nog steeds dezelfde website maar we doen mee met de opgetrokken verstrenging van de website standaarden die al veel webbrowsers promoten.  Een certificaat kopen kost jaarlijks geld maar een toekomstvolle website zoals MyModel is dit zeker waard.  Het toont dat we er verder voor gaan.  En ja, strict genomen is die beveiligde verbinding wel veiliger en zal een geheimagent of een hacker, die een toestelletje zou geplaatst kunnen hebben ergens tussen jouw woonkamer en de webserver van MyModel, het wachtwoord dat je invoert op de website nooit kunnen onderscheppen omdat ALLE communicatie versleuteld is en dus niet leesbaar is wanneer iemand die communicatie aftapt.  Een leuk nieuwtje voor de paranoia onder ons maar voor MyModel gaat het er gewoon om om de standaarden op het internet te volgen.  Hiermee zijn we beslist nog bij de koplopers want zeker nog minstens 99% van alle internetsites ter wereld hebben geen certificaat.  Zeker omwille van de kostprijs van certificaten en om de geringe meerwaarde.

We hebben de webcode uitgebreid om de beveiligde verbinding te ondersteunen.

MyModel heeft enkel certificaten gekocht voor de website adressen mymodel.website en mymodel.nl, en dus niet voor www.mymodel.nl.  Wie naar www.mymodel.nl surft zal zien dat hij/zij automatisch op de beveiligde verbinding komt van https://mymodel.nl (zonder www).  De eventuele links die nog bestaan naar de adressen beginnende met http://www.mymodel.nl zullen echter nog wel blijven werken maar het is aanbevolen die aan te passen van zodra de gelegenheid zich voordoet.

In de loop van mei 2017 zal MyModel enkel nog toegang verschaffen op de beveiligde verbindingen.  Oude links van mymodel.website of mymodel.nl zullen dan nog wel werken maar dan ook automatisch overschakelen naar de beveiligde verbinding.

Statusberichten bij privéberichten.

Na lange overweging hebben we dan toch een bochtje gemaakt in onze redenering en nu leesstatussen voorzien bij de berichten zodat je kan zien of je correspondent het laatste bericht van je gesprek heeft gezien.  Blijf echter respectvol en hou er rekening mee dat iemand die niet meteen terug antwoordt een reden heeft om een antwoord uit te stellen : te druk, teveel berichten, tijd nodig om te beslissen, moeilijke vraag of een uitgebreid antwoord.  Uiteraard zal iemand die snel antwoordt een betere reactiescore bijeen sparen.