MyModel Network

In de aandacht

Deze foto kreeg vandaag een 'Vind-ik-mooi' klik
van Arnold van der Ark
Mooi!      (9 stemmen)
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

E-mail adres aanpassen is mogelijk geworden

Gepubliceerd op 6 april 2017

Beter laat dan nooit, is het spreekwoord.

Eén iemand had MyModel in de afgelopen 6 maanden gevraagd of het E-mail adres van zijn account kon aangepast worden.  Oeps ! Dat was nog niet voorzien.  Geen probleem, de vriendelijke Admin deed dat tot hiertoe voor jou.  Maar het is natuurlijk veel praktischer dat je dat zelf en onmiddellijk kan doen via de website zelf.  

Een E-mail adres aanpassen is echter minder evident dan het bv. het aanpassen van je haarkleur.  Je E-mail adres is samen met je wachtwoord een deel van de toegangscodes voor de website en alle informatie die je aanvult op de website is met je E-mail adres verbonden.  Bovendien moet een E-mail adres uiteraard uniek blijven in de database.  Nog belangrijker is dat het aanpassen van een E-mail adres veilig gebeurt en daar is nu flink op getest tijdens deze implementatie.

Hoe pas je je E-mail adres aan ?

  1. In je algemene Instellingen vind je een veld terug waar je je nieuw E-mail adres op kan invullen.  Bij het opslaan wordt er een geheime code in de database geplaatst en wordt diezelfde geheime code ook naar je huidige E-mail adres gestuurd in de vorm van een bevestigingslink.  Tegelijkertijd wordt een informatief mailtje gestuurd naar je nieuwe E-mail adres.  Controleer vooral of het E-mailtje toekomt op het nieuwe adres want anders zal je wellicht een probleem ondervinden na de volgende stap.
  2. Klik de bevestigingslink aan in het mailtje aan je oud adres.  Van zodra de linkactivatie toekomt op onze site is je oude adres inactief gezet en heb je geen andere keuze meer dan de bevestigingslink die naar je nieuwe E-mail adres is verstuurd te activeren.  Doe je die laatste stap niet, dan kan je helemaal niet meer in je account.
  3. Na het klikken op de bevestigingslink aan je nieuwe E-mail adres zal je weer toegang hebben tot de site maar vergeet niet dat het nieuwe E-mail adres voortaan de gebruikersnaam is.

Je kan als je wil ook steeds je wachtwoord aanpassen.  Het kan tegelijkertijd met het E-mail adres maar het wordt toch aangeraden om E-mail adres en wachtwoordaanpassing één voor één uit te voeren.

Waarom is deze procedure zo ingewikkeld ?

Er is geen andere keuze.  Het is belangrijk dat een wissel van toegangsgevens steeds gecommuniceerd en bevestigd wordt zodat er geen veiligheidslekken ontstaan.