MyModel Network

In de aandacht

Deze foto kreeg vandaag een 'Vind-ik-mooi' klik
van Arnold van der Ark
Mooi!      (9 stemmen)
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

Beperkt verlies van fotos na incident

Gepubliceerd op 18 mei 2017

Beste leden,

Op woensdag 17 mei tussen 20u00 en 23u00 is door een complexe omstandigheid een kleine fractie van 390 fotobestanden verloren geraakt.  Deze foto's waren tussen 14 en 17 mei op onze site geplaatst en afkomstig van 42 verschillende leden.  Door dit incident werd ook een veiligheidslek ontdekt waarbij foto's van verschillende leden kunnen verwijderd worden in deze uitzonderlijke omstandigheid.  Het lek werd deze nacht onmiddellijk gedicht nadat logs een verdachte activiteit vertoonden.

Bij de omstandigheden was geen kwaad opzet gemoeid maar het toonde aan dat een bepaald webscript niet voldoende beveiligd was.  De logica werd achterhaald en de beveiliging ingesteld om dit in de toekomst te vermijden.

Bijna alle informatie kan opnieuw hersteld worden door de backups maar wij gaan de backupmethode nog verbeteren voor verdere efficiëntie.

De 390 gewiste fotobestanden zijn van 42 verschillende leden.  Omdat sommige leden zelf al begonnen zijn met het herplaatsen van de fotobestanden is een georganiseerd herstel tamelijk complex door de wisselende situaties. Leden met een abonnement of verificatielabel kunnen echter geholpen worden via verzoek aan support@mymodel.nl wanneer het voor hen niet evident is om alles te recupereren.

MyModel excuseert zich voor iedereen die hinder heeft ondervonden bij het incident.