MyModel - Portfolio van fotograaf Colorskin uit Groningen, Groningen
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

  Ga naar foto portfolio
MyModel breadcrumb Fotografen breadcrumb Portfolio van fotograaf Colorskin

Colorskin portfolio pagina


8697 keer bekeken
Lid sinds 27 april 2016
Profielscore: 113171 punten
Moodboards: 0   
Samenwerkingen: 3
Talenkennis : Nederlands, Frans, Duits, Engels

Voorkeuren opdrachten/specialiteiten

bodypainting 

Actieknoppen

Ga naar foto portfolio

Status45

jaar

Geverifieerd lid

Beschrijvingsinformatie

NaamColorskin
WoonplaatsGroningen
Groningen
Websitezichtbaar voor abonnees
Eigen studioNee

Over Colorskin

Ik ben Karel, vanuit Groningen actief in Nederland, België en Noordwest Duitsland.

Door bodypainting maak ik van modellen levende kunstwerken. In de bodypainting breng ik hun innerlijke schoonheid en kracht naar buiten. Fotografie gebruik ik zelf alleen nog om deze kunstwerken vast te leggen. Voor meer intensieve fotoshoots werk ik graag samen met andere fotografen.

Evenementen, waarbij modellen beschilderd worden en zich aan het publiek laten zien geven mij nog meer voldoening. Het ongelofelijke geluksgevoel van modellen die zich over hun onzekerheden heengezet hebben en als levende kunst het publiek en fotografen te gemoet treden geeft ze een uitstraling waar topmodellen alleen van kunnen dromen.

Voor mij is zijn de belangrijkste evenementen op het gebied van bodypainting de door Andy Golub georganiseerde jaarlijke Bodypainting Days (zie hier, in New York sinds 2014, Amsterdam sinds 2015, Brussel en San Francisco sinds 2016). Hier zijn de beschilderingen vaak lang niet zo geraffineerd dan die bij kampioenschappen maar hier spelen ook niet de beschilderingen maar juist de modellen (gewone mannen en vrouwen van alle leeftijden en met de meest uiteenlopende maten en vormen) de hoofdrol, De uitstraling en het geluksgevoel waarmee zij zich daar aan publiek en fotografen tonen geven bij de toeschouwers een gevoel van adembenemende schoonheid. Hier wordt door modellen en bodypainters kunst gemaakt en geen technisch hoogstaand kunstje uitgevoerd. De uiterlijke verschillen tussen de modellen maken deze schoonheidsbeleving alleen maar sterker.

Ervaring

Al vanaf de jaren 70 combineerde ik in samenwerking met vrouwelijke modellen fotografie en bodypainting. Hoewel mijn bodypaintings steeds verfijnder werden gaven ze me steeds minder voldoening. Na de eeuwwisseling bereikte mijn oorspronkelijke passie voor bodypainting een dieptepunt. Er volgde een periode waarin andere activiteiten mijn aandacht opeisten en pas toen ik daartoe weer in de gelegenheid was ben ik er opnieuw erover gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat bodypainting voor mij pas weer interessant zou worden bij een andere benadering.

Die andere benadering is er gekomen!  Modellen zijn hierbij niet alleen lichamen waarop een bodypainting wordt aangebracht maar zij zijn de hoofdrolspelers die ondersteund door bodypainting uitgroeien tot levende kunstwerken. Basis voor de bodypainting is de innerlijke schoonheid van de modellen. In de uiterlijke vormen hebben de (grote) verschillen in lichaamsvormen en hun individuele kenmerken een belangrijke rol. Ik was er altijd al van overtuigd dat elk lichaam (of het nu wel of niet voldoet aan de de door commercie en media uitgedragen schoonheidsidealen) kracht en schoonheid kan uitstralen. Het blijkt dat bij modellen, die niet aan die "standaard" voldoen juist de onzekerheid over hun uiterlijk de belangrijkste oorzaak is dat ze geen bewondering krijgen of daarvoor niet open staan. Doordat ze zich in bodypainting als levend kunstwerk aan de buitenwereld te tonen ondervinden ze een enorme kracht en blijken na overwinnen van hun onzekerheid een gigantische uistraling en schoonheid te hebben. Wie eenmaal de bewondering daarvoor heeft ondervonden zal vanaf dat moment heel anders in het leven staan en deze ervaring steeds opnieuw wilen ondergaan.

Op Bodypainting Days heb ik zo alle soorten en maten gewone mensen van onzeker over hun uiterlijk in korte tijd zien veranderen in zelfverzekerde, trotse en stralendeschoonheden die genieten van de bewondering door het publiek. Een bodypainting voor een fotoshoot heeft Hoewel het een minder overweldigende ervaring is dan als je voor een publiek van honderden toeschouwers en tientallen fotografen staat heeft een fotoshoot eenzelfde effect.

Wenslijst

Ik werk samen met vrouwelijke modellen in alle mogelijke vormen, maten en leeftijden. Modellen die onzeker zijn over hun uiterlijk en zichzelf niet zien als het "ideale model" (maten, vormen, leefttijd, handicaps, littekens enz.enz.) sluit ik daarbij zeker niet uit, integendeel ze zijn welkom en ik wil graag in ze investeren om hun schoonheid en kracht zichtbaar te maken. Ik ben ervan overtuigd ben dat alle lichamen hun eigen schoonheid hebben en dat die schoonheid naar buiten kan komen door hun innerlijke kracht te stimuleren. Het gezegde "echte schoonheid zit van binnen" gaat hier zeker op!

Bijna altijd werk ik bij de bodypaintings met naakte modellen om hun lichaam en de bodypainting zoveel mogelijk tot een eenheid te maken. Maar ook met modellen die echt geïnteresseerd zijn maar voor wie naaktheid nog een "stap te ver" is werk ik samen, in overleg kunnen we ondanks de beperkingen beslist tot bijzondere resultaten komen.

Om nog meer mogelijkheden voor buitengewone beelden te hebben gebruik ik soms ook bodycasting (het maken van afgietsels van delen van lichamen), projectie door een beamer en UV-bodypainting (met blacklight).

Extra details


Bij dit profiel horen nog externe referenties die alleen zichtbaar zijn voor abonnees.

Ik kan/wil mij verplaatsen tot maximaal 400 km.
Ik verplaats me met volgende vervoermiddelen :     auto

Portfolio

Beschikbare albums van Colorskin :

Er zijn 53 foto's in het portfolioalbum "Basisalbum"van Colorskin. U kan er nu 20 zien mits volledige toegang. meer uitleg    Deze foto's werden nog niet geplaatst in een specifiek (samenwerkings-/project-)album.

samenwerking
0

Deze persoon heeft er echter voor gekozen om foto's te beschermen.

Om meer te zien moet je aangemeld zijn en moet je VZM (Veilige Zoek Modus) uitgeschakeld zijn : zie Privacy instellingen.