MyModel breadcrumb Fotografen breadcrumb Portfolio van fotograaf Hendrik Jan van Beek

Hendrik Jan van Beek portfolio pagina

3037 keer bekeken
Lid sinds 14 november 2019
Profielscore: 15051 punten
Moodboards: 0   Samenwerkingen: 2
Talenkennis : Nederlands, Duits, Engels
Ga naar foto portfolio

Status

Geverifieerd lid Status
Pro


Ervaring


41

jaar


Locatie

    Informatie

NaamHendrik Jan van Beek
WoonplaatsSoest
Utrecht
Websitezichtbaar voor abonnees
Eigen studioJa, Soest
Type : thuisstudio - vaste locatie
Foto van mijn werklocatie :
Mijn fotostudio

Voorkeuren opdrachten/specialiteitenIk kan/wil mij verplaatsen tot maximaal 200 km.
Ik verplaats me met volgende vervoermiddelen :     auto

Bij dit profiel horen nog externe referenties die alleen zichtbaar zijn voor abonnees.

Portfolio van Hendrik Jan van Beek

Over Hendrik Jan van Beek

Vakfotograaf met passie voor het vak!! Heb je een leuk idee of foto's nodig voor portfolio of wat dan ook, stuur een berichtje en je krijgt altijd antwoord!!

 

 

 


Ervaring

Hendrik Jan van Beek (14-06-1958 Den Haag) is een Nederlands fotograaf.

Reeds op zijn zestiende maakte hij al op zijn Puch bij Piet Wiegers in Amersfoort trouwreportages en portretten. Toen hij 18 was deed hij dit bij Gerard Boekhorst in Utrecht Hij fotografeerde vele mensen die hij op straat tegenkwam, en wilde de mensen echt vastleggen zoals ze zijn.

Na zijn diensttijd werd hij fotograaf bij Myosotis in Baarn waar hij een goede leermeester vond in Remmelt van Heerde en Bram Dorland. Hij maakte hier vele platenhoezen en boekomslagen. Ook fotografeerde hij in de studio veel artiesten die naar Nederland kwamen om hun platen te promoten. Na drie jaar wilde hij een ander kant van de fotografie in praktijk brengen en ging in de leer bij Cees Broekhuijsen in Amersfoort. Dit is volgens Hendrik Jan degene geweest van wie hij het meest geleerd heeft. Zowel in de fotografie als in de reclame.

Zijn grote inspirator was Ed van der Elsken, vooral het fotoboek Eye love you.

Hier deed hij veel architectuur- en reclamefotografie voor grote opdrachtgevers zoals Aegon verzekeringen. Op zijn zesentwintigste begon hij voor zichzelf met veel steun van zijn oude leermeester Cees Broekhuijsen. Voor de Hells Angels in Amsterdam had hij in 1996de eer een kalender te mogen maken. Dit is volgens velen een van zijn meesterwerken. Zijn voorliefde voor Harleys en fotografie waren hier debet aan.

Ook fotografeerde hij veel voor motorbladen en maakte veel mode reportages voor bekendeNederlandse Mode ontwerpers.

Uiteindelijk kreeg zijn voorliefde voor het maken van reportages en vooral portretten de meeste aandacht. Hij weet het mooiste uit mensen te halen zoals ze zijn. Emotie vindt hij heel belangrijk, de ogen moeten wat zeggen. Hij doet de meest uiteenlopende opdrachten als hij maar zijn eigen weg kan gaan.

Het Nederlands Koninklijk huis heeft ook altijd een bijzondere plek bij hem ingenomen. En sinds de komst van Kon. Maxima die twee jaar zijn "buurvrouw" is geweest op het op het paleis in Den Haag, heeft hij zich bijna helemaal gericht op het maken van portretten en reportages van en over het koninklijk huis.
Niet vanuit de bosjes, hij heeft er een hekel aan om foto's te maken zonder toestemming, en vooral als het gaat om indringende foto's.

Het belangrijkste in een foto vindt hij de ogen, die moeten emotie uitstralen.

Hij heeft ook een boek met zestig portretten uitgegeven van Prinses Maxima tijdens de kennismakingsbezoeken.
Op dit moment worden veel foto's van hem gepubliceerd in de bladen, met name Panorama, Vorsten, Voqueen vele andere bladen door heel Europa en Zuid Amerika.
Volgens velen maakt hij de mooiste foto's van Prinses Maxima.

Na 2005 en het revalideren van een motorongeluk, is hij zich weer meer gaan richten op het fotograferen van mensen. In Nepal en Brazilië heeft hij indringende reportages gemaakt over straatkinderen en hulpverlening. Ook zijn voorliefde voor Amerikaanse motoren, heeft hem ertoe gezet, om ook hier verslag van te doen. Voor diverse reportages en artikelen, over de Hells Angels Amsterdam heeft hij de foto's gemaakt, voor zowel Panorama, Nieuwe Revu, Vogue, kranten, tijdschriften maar ook buitenlandse veel bladen.

Op de vraag wat hij met de Hells Angels heeft, is hij kort; ze nemen me zoals ik ben, een motorliefhebber die graag fotografeert.

In en artikel in de Panorama wordt hem gevraagd; Koninklijk Huis en de Hells Angels, daar zit toch een groot verschil tussen. Nee hoor zegt hij, je moet bij allebei je plek weten , en bij de Angels heb je wat meer vrijheid om te kieken. Op dit moment is hij bezig met een boek, waarin alleen zwart/wit foto's komen, waar het over gaat wil hij nog niet kwijt. Het gaat in ieder geval over mensen, en het duurt nog wel even. Recent is hij weer begonnen met het fotograferen

voor een te maken boek wat gaat over o.a Nederlandse Modellen. Vaak denkt men dat hij niet iedereen fotografeerd. Neem gerust contact met hem op als je model bent en in Nederland werkt. Zijn jaren lange ervaring staat voor hele andere fotografie dan de standaard platen


Wenslijst

Lijkt mij leuk om nieuw talent te ontdekken en te fotograferen. Samen met goede vriendin en visagiste Nick Rocks.

 


Portfolio

Legenda van de albumkleuren :
  
= Basisalbum (ongesorteerd)    
  
= Samenwerkingsalbum met ander lid    
  
= Themaproject met ander lid    
  
= Demo eigen specialiteit 
  
= Vrij onderwerp modelfotografie

Beschikbare albums van Hendrik Jan van Beek :

Er zijn 15 foto's in het portfolioalbum "Basisalbum" van Hendrik Jan van Beek. U kan er nu 15 zien mits volledige toegang. meer uitleg
Indien de foto's plots verdwijnen, kan je dit oplossen door de pagina te herladen of een efficiëntere webbrowser zoals Google Chrome te gebruiken.

Deze foto's werden nog niet geplaatst in een specifiek (samenwerkings-/project-)album.

samenwerking
0
#1   Bestandsdatum : 10-02-2020
#2   Bestandsdatum : 10-02-2020
#3   Bestandsdatum : 10-02-2020
#4   Bestandsdatum : 10-02-2020
#5   Bestandsdatum : 07-02-2020
#6   Bestandsdatum : 07-02-2020
#7     Fotodatum : 27-03-2007
#8   Bestandsdatum : 07-02-2020
#9   Bestandsdatum : 07-02-2020
#10   Bestandsdatum : 07-02-2020
#11   Bestandsdatum : 07-02-2020
#12   Bestandsdatum : 07-02-2020
#13   Bestandsdatum : 07-02-2020
#14   Bestandsdatum : 07-02-2020
#15   Bestandsdatum : 07-02-2020