MyModel Network

In de aandacht

Deze behoort tot de top 50 van meest bekeken foto's uit de laatste 24 uur.
van Blue Skies
Mooi!      (2 stemmen)

model : Blue Skies
Fotocommentaar : Promoshoot Daikin 2021 by Niko Caignie
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten.

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

Overschakeling naar een snellere server zeer binnenkort

Gepubliceerd op 22 december 2017

MyModel wil de eer van een snelle server te hebben hoog houden en springt daarom weer een gewaagde sprong hoger op de ladder van performantie.  We gaan overschakelen naar de nieuwste versie van Ubuntu Server op een server met 6 GB RAM geheugen en 8 processoren voor een snelle rekenkracht en gaan ook overschakelen naar de snelste technologische software die de website kan ondersteunen door o.a. gebruik te maken van de PHP 7 technologie die volgens experten 40% sneller is dan vorige versies.   Tenslotte gaan we mee aanschuiven bij het kleine percentage van de wereldtop van bedrijven die het  HTTP 2 protocol introduceert voor haar websites.  Het HTTP 2 protocol is volgens experten tot 80% sneller dan de klassieke HTTP.    Na de upgrade gaan we ook nog eens enkele scripts optimaliseren voor performantie.

Dit is voor velen Chinees maar de IT'ers onder ons zullen wel duidelijk onder de indruk zijn van de technologie.

Wat moet je nu als normale mens begrijpen uit deze boodschap ?  Wel, ten eerste dat we het laden van onze webpagina's willen versnellen en dat daar zoals verwacht onderbrekingen aan te pas zullen komen.  Een eerste poging om over te schakelen is trouwens vandaag in de vroege ochtend gebeurd.  De overschakeling is niet gelukt omwille van ontdekte compatibiliteitsproblemen in ons script.  Deze lossen we verder even op zonder dat daar iemand last van heeft.

Wanneer de aanpassingen finaal zijn dan volgt nog een snelle overstap naar de nieuwe server nadat alle gegevens werden overgebracht.  Je hoeft met het HTTP 2 protocol geen schrik te hebben want het adres waar je naartoe surft blijft https://mymodel.website of https://mymodel.nl . De meeste internet browsers in de wereld zijn al aangepast naar het nieuwe HTTP 2 protocol.  Met Safari, Chrome, Edge en Firefox zit je alvast goed.  Met enkele meer exotische browsers zoals Sea Monkey e.d. zou het misschien een beetje problemen opleveren om de website te kunnen openen maar dat zal voor velen worst wezen.

De overschakeling gebeurt nog vóór kerstdag met een beetje geluk.