Voor speciale mededelingen,
volg onze social media

   

MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Geboortefotografie

Geboortefotografie

Geboortefotografie of baby fotografie is het fotograferen van pasgeboren baby’s. Je vindt als alternatieve term ook "newborn fotografie" terug. De baby wordt in verschillende poses en met verschillende attributen gefotografeerd. De shoot draait volledig om de baby en kersverse ouders. De foto's zijn meestal de eerste uit een nieuw fotoalbum met nieuw levenshoofdstuk voor de ouders en de allereerste foto's van het kind waar het zelf later met nieuwsgierigheid en bewondering naar zal kijken. Soms is een van de eerste foto's ook deze die voor geboortekaartekaartjes wordt gebruikt.

Baby shoots vinden gebruikelijk plaats wanneer de baby tussen 1 en 3 weken oud is. Ze slapen vooral heel veel en dan kan je ze ook gemakkelijk verleggen voor een pose. Ze liggen ook dikwijls nog in de houding zoals toen ze in buik lagen.

De locaties voor baby fotoshoot is meestal thuis bij de ouders of in de fotostudio. Er wordt geexperimenteerd met verschillende baby outfitjes. De outfitjes worden na de shoot ook voor lange tijd bewaard om de herinnering op de foto's te benadrukken. Een baby fotoshoot kan zowel op locatie bij iemand thuis of in een studio worden gehouden. Er is niet veel vereist, maar het is prettig voor de fotograaf om verschillende outfitjes voor het baby’tje mee te nemen. De fotograaf heeft zelf vaak allerlei attributen in de studio liggen, maar eigen kleding geeft een meer persoonlijk tintje aan de shoot. Deze eigen kleertjes kan je vervolgens nog vaker aandoen of zelfs bewaren voor jaren later als een mooie herinnering.
Soms worden de baby'tjes naakt gefotografeerd. De beste voorbereiding voor een shoot is de baby goed te voeden zodat die ook happy op de foto's komt.

Bekijk onze geregistreerde geboortefotografen