In de aandacht

Deze behoort tot de top 50 van meest bekeken foto's uit de laatste 24 uur.
van Kayleigh De Kerpel
Mooi!      (2 stemmen)

model : Kayleigh De Kerpel
Fotocommentaar : Model: Kayleigh De Kerpel Fotograaf: Benjamin Coopman Locatie: Canna-Banana Belgium Snake: hkreptiles
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Cosplay girls

Cosplay

Model Hoshisai
Model : Hoshisai

Het begrip cosplay heeft zijn origine uit Japan. De Japanse benaming is コスプレ (uitspraak "kosupure"). Het is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. In de ruimere zin van het woord verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspellen buiten het podium om, ongeacht de culturele context.

Favoriete bronnen zijn onder andere manga, anime, stripverhalen, tokusatsu, stripromans, webstrips, computerspellen en films. Andere bronnen zijn onder andere artiesten van J-pop, J-rock, visual kei en fantasy bands (zoals Sound Horizon). Elke entiteit uit de echte of virtuele wereld de zich leent voor dramatische interpretatie kan gebruikt worden als onderwerp. Levenloze objecten krijgen antropomorfische vormen en het is niet ongewoon om de geslachten verwisseld te zien waarbij de vrouwen mannenrollen spelen en vice versa. Er is ook een kleine subset binnen de cosplaycultuur rondom sexappeal waarbij de cosplayers specifiek kiezen voor personages die bekendstaan om hun aantrekkelijkheid en/of onthullende (of zelfs expliciete) kostuums.

Model Hoshisai
Model : Hoshisai

Het internet heeft het mogelijk gemaakt voor veel cosplayers om sociale netwerken en websites op te richten die zich richten op cosplayactiviteiten, terwijl forums hen in staat stellen om verhalen, foto's, nieuws en tips te delen. De exponentiële groei van het aantal mensen die cosplay oppakken als hobby sinds 1990 heeft ervoor gezorgd dat het fenomeen invloed heeft binnen de popcultuur. Dit is voornamelijk het geval in Azië, waar cosplay invloed heeft op de straatmode en de popcultuur.

Ervaren cosplay girls zijn echte toptalenten die een combinatie bezitten van aantrekkelijk uiterlijk, een groot inleefvermogen hebben in een fantasierol en een extraverte durf om een verhaal met zichzelf als hoofdpersonnage artistiek uit te drukken. Dikwijls wordt diep in de buidel getast voor dure en zeldzame kledingaccessoires of attributen, maar ook voor de speciale behandeling van het lichaam om in de huid te kruipen van het uitgebeelde personnage die soms ver kunnen afwijkt van het natuurlijk lichaam van een mens : bv. de kleuren die gebruikt zijn bij een personnage uit een fantasiestripverhaal of een science fiction computerspel . Dit maakt cosplay girls zeer gegeerd als ultieme entertainment modellen voor bepaalde evenementen.

Vanwege de hoge artistieke waarde die verwezenlijkt is door het model zelf bestaan er quasi geen TFTP-overeenkomsten met een fotograaf. Dit maakt cosplay artiesten van de duurdere modellen. Dit is top art. De samenwerking met MUA's krijgt een hogere rol omdat MUA's die gespecialiseerd zijn in special effects wel een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Ref. Wikipidea voor overname van de definitie van Cosplay.

Bekijk onze geregistreerde cosplay modellen