Gesponsord profiel
MyModel - Lina Valenberghs Boonen - cover model
Cover model : Lina Valenberghs Boonen

In de aandacht

Dit geverifieerd lid heeft een snelle reactiescore. Houden zo !
fotograaf Asphere Photography
fotograaf
Asphere Photography
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Speciale modellen

Speciale modellen

Dit is geen officiële categorie. We hebben het dan eerder over volgende specifieke modellen waarbij het geen must is om een overall goed figuur of mooie uitstraling te hebben, of ze hebben niet het poseertalent in zich, maar die toch voor veel gevraagd kunnen worden omwille van speciale kenmerken die zeker niet bij veel mensen te vinden zijn. Zij kunnen iets (bijna) unieks hebben zoals een zeer mooie huid of een zeer symmetrisch gezicht. Doorgaans is hiermee veel geld te verdienen.

 • Haarmodellen

  Haarmodellen zijn bereid door kappers en haarstylisten geknipt en gestyled te worden en poseren ook hiervoor. Er zijn niet zoveel modellen die dergelijke opdrachten aanvaarden. Om die reden is de vraag groter dan het aanbod en zijn haarmodellen zeer begeerd. Moeilijk wordt het voor studentes die een cursus haartooi volgen voor een toekomstig kapsterberoep. Zij hebben doorgaans niet de middelen om een haarmodel te betalen. Het is een wereldje van geven en nemen voor wie ervaring wil opbouwen als haarmodel.

 • Hand-, voet-, been-, en gezichtsmodellen

  Modellen die zeer mooie handen hebben zijn handmodellen. Zij kunnen bv. gevraagd worden door juweliers die hun catalogus van hun handjuwelen willen uitbreiden. Overeenkomstig heb je de voet-, been- en gezichtsmodellen omdat zij net met die lichaamsdelen perfecte modellen zijn voor bepaalde reclamebranches.

 • Body-doubles

  Een body double is iemand die in een speelfilm een scène speelt in plaats van de eigenlijke acteur. De reden is natuurlijk omdat die scène niet kan uitgevoerd worden door de eigenlijke acteur omdat hij de vaardigheden niet heeft. Dit kan heel gevarieerd zijn. Denk maar aan stunts in het extreme geval. Maar het kan net zo goed een gewone behendigheidstruuk zijn zoals een perfect gerichte basketball shot of een kaartentruuk die handige, snelle vingers vraagt. Lijk je niet hard op de acteur dan kan de filmregisseur zijn knepen van het vak er bij halen zodat het niet hard opvalt door korte, flitsende scènes te organiseren of een letterlijke dekmantel om je gezicht te verbergen.

  De uit te voeren scène kan ook mogelijks een mindere moeilijkheidsgraad hebben maar niet uitgevoerd worden door de eigenlijke acteur omwille van een ethische kwestie. Bv. een naaktscène, een vrijscène of een daad tegen de principes van het geloof van de eigenlijke acteur. Een ander voorbeeld is dat na afloop van een vechtscène moet blijken dat de acteur een leven leidt met een vinger minder. Heb jij toevallig een vinger minder ? Dan heb je geluk. Nou ja, je weet wat ik bedoel. Het kan je kans zijn om aan een film mee te werken, ook al komt misschien enkel je arm in beeld.

 • Look-alikes

  Dit is een zeer zeldzaam soort omdat je echt de toevallige levensloop moet meehebben. Heb je geen echte modelallures maar lijk je toevallig erg goed op een bekend persoon zoals Gwendolyn Rutten of Elon Musk, mits eventueel een beetje haarstijlaanpassing ? Dan heb je het ongelooflijke toevalsgeluk dat je je toch een model mag noemen die flink wat geld kan verdienen want er is wellicht een reclamebedrijf die daar zelf munt uit weet te slaan met een idee. Wie weet word je zelfs ingeschakeld voor een act op TV. Ben je bewust van je sterke gelijkenis met een bekende vedette en droom je er van hier iets mee te doen dan ben je best niet passief om ontdekt te worden maar bied je je spontaan aan bij een castingbureau voor figuranten.